петък, 13 ноември 2015 г.

Падащи космически отломки и странни съвпадения

Ако изчисленията на астрономите са верни, днес в Индийския океан трябва да е паднал космическият обект WT1190F. Разбира се учените не веднъж са допускали грешки, даже и сега не са преценили правилно точния размер на тялото. Статия от вчера:

WT1190F се оказа по-голям, утре се врязва в Земята

Засега няма нова информация за WT1190F, затова предполагам, че мирно и тихо си е паднал във водата. Ще ми се обаче да обърна внимание на нещо много странно.

Често когато някакъв астероид прелита "на безопасно разстояние" покрай Земята, се случват неочаквани наблюдения на болиди (светещи огнени топки) на различни места по света или дори падане на метеори. Един от най-фрапиращите случаи бе от 2013, на същия ден през който покрай нашата планета прелетя астероидът "2012 DA14", в руския град Челябинск падна сравнително голям метеорит. Учените веднага отрекоха двата да имат връзка:

Russia Meteor Not Linked to Asteroid Flyby

Било случайно съвпадение, но твърде често взеха да се случват тези случайни съвпадения. За щастие при останалите случаи когато астероид преминава в близост, просто се наблюдават светещи метеори по небето, без да достигат до земята.

Защо го припомням всичко това? Защото и покрай WT1190F се случи нещо подобно! Този обект не е астероид, той е с изкуствен произход - някои казват, че е останка от мисията Аполо 10, други, че е извънземно НЛО. А през последните дни паднаха няколко изкуствени обекта в испанско село. Първият път, когато това се случи, реших да не отразявам събитието в блога. Снимката много прилича на разните части от сателити (обикновено горивни резервоари), който от време на време падат на земята.


Макар и да е куриозно събитие, все пак (вече) не е толкова уникално и пропуснах новината. След ден-два обаче падна втори подобен обект. А вчера прочетох, че в същото испанско село е паднал трети! (Източник)




Е, това вече ми дойде в повече. Не един, не два, а три обекта падат приблизително на едно и също място. И за да е съвпадението още по-голямо, това се случва малко преди WT1190F да се разбие в океана.

Странна работа....Когато астрономите съобщят за преминаването на астероид, подобни тела започват да падат на Земята и да се виждат в небето над различни части от планетата. Когато астрономите произведат новина свързвана с космическо тяло с изкуствен произход, подобни изкуствени обекти започват да падат наоколо. Направо вече, ме е страх от следващата новина, която ще ни сервират. Какво ли ще е следващото нещо, което ще премине покрай Земята и какви ли подобни на нему обекти ще почнат да валят над нашата планета....

Няма коментари:

Публикуване на коментар